Tuottavuuden parantaminen tekoälyn tai koneoppimisen avulla

Tuottavuuden parantaminen tekoälyn tai koneoppimisen avulla

Variation of "generative AI in the form of person who is happy" prompt by DALL·E

Tähän artikkeliin olen listannut tuottavuutta ja työtehoa parantavia työkaluja käytettävän alustan perusteella. Lueteltuna löytyy niin selainpohjaiset ohjelmat, älypuhelimeen ladattavat appit kuin myös selaimeen ladattavat laajennokset.

Voit klikata suoraan alla olevaan ankkurilinkkiin, mikäli etsit nimenomaan työkalua kyseiseen ympäristöön käytettäväksi:

Selainpohjainen ohjelmisto
Applikaatiot puhelimeen
Laajennokset internet-selaimeen

Selainpohjainen ohjelmisto

Lueteltuna softat jotka toimivat selaimen kautta kyseiseen ohjelmistoon kirjautumalla.

 1. ChatGPT – keskusteleva generatiivinen AI-botti
  ChatGPT on työkalu jota tuskin tarvitsee enempää esitellä. OpenAI:n kehittämä Generatiivinen AI joka auttaa ja opastaa sinua arjen eri haasteissa monipuolisesti keskustelemalla. Tälläkin listalla moni työkalu pohjautuu ChatGPT:n tekemiseen eli tämä työkalu sinulla on jo todennäköisesti käytössä.
 2. DALL·E – kuvia tekoälyn avulla
  DALL·E on OpenAI:n kehittämä kuvitusta muodostava tekoälysofta.
 3. Midjourney – kuvien tuottamista edistyneesti
  Midjourney tuottaa kuvia ja grafiikkaa tekoäyln avulla. Se on kenties edistynein AI kuvituksen puolella mutta vaatii käyttäjältään edistyneempää promptauskokemusta.
 4. SciSpace – tutkimustyön assistentti
  SciSpace helpottaa tulkitsemaan hankalia tekstejä, matematiikka ja taulukkoja. Tämän tutkimustyötä helpottavan AI:n saa myös selaimeen laajennoksena.
 5. Leexi – litteroi video- ja äänitiedostot
  Leexi auttaa kirjoittamaan puhtaaksi ääni- ja videotallenteet. Se on oivallinen työkalu etenkin myyntiä varten.
 6. 1Password – työkalu salasanojen turvalliseen hallintaan
  1Password helpottaa salasanojen hallinnointia ja muistamista. Kätevä ohjelma ihmisille joudun täytyy kirjautua moniin eri järjestelmiin tai haluaa pitää salasanat suojatusti tallessa. Ladattavissa myös puhelimeen applikaationa.
 7. Canva – tehokas design-työkalu
  Canva on helppokäyttöinen softa kuvituksia varten. Sen avulla teet nopeasti kuvituksia aina kutsukorteista vaativampiin toteutuksiin. Saatavilla myös ilmainen versio.
 8. Grammarly – tekoälyä ja tehokkuutta tekstin tarkistukseen
  Grammarly auttaa oikolukemista, sen avulla saat kirjoitusvirheet korjattua nopeasti sekä muitakin tehostustapoja tekstin tuottamista varten. Tämänkin softan saa ladattua myös älypuhelinsovelluksena tai laajennoksena selaimeen.
 9. Wordtune – paranna kirjoitusten tasoa
  Wordtune parantaa kirjoitustaitoja ja tarvittaessa korjaa virheitä kuten Grammarly. Käytettävissä niin selaimessa, sovelluksena kuin selainlaajennoksena.

Applikaatiot puhelimeen

Lueteltuna softat jotka toimivat puhelimessa applikaationa eli appina.

 1. My Mind – tallenna ja löydä sisältöjä helposti
  My Mind toimii appin lisäksi myös selainlaajennoksena. Se on kuin perinteinen kirjanmerkkipalvelu mutta 10 kertaa tehokkaampana. My Mind tekee verkkosivujen, tekstien ja kuvien tallentamisesta helppoa. Mikä parasta, sen avulla myös löydät kaiken tallentamasi helpommin.
 2. Todoist – tehtävälistoihin enemmän järkeä
  Todoist lienee ensisijaisesti paras mobiilikäyttöön mutta on saatavilla myös selainpohjaisena softana tai selaimeen asennettavan laajennoksena. Se helpottaa to do -listojen tekemistä, hallinnointia ja seurantaa.
 3. Evernote – muistiinpanot järjestykseen ja heti saataville
  Evernote on ollut markkinoilla jo pitkään. Sen avulla muistiinpanojen tekemiseen on tuotu enemmän älyä ja mahdollisuuksia. Toimii hyvin myös to do -listojen toteutukseen.
 4. Toggl – ajanseurantaa automaatiolla
  Toggl tekee ajankäytön seuraamisesta helppoa. Mukana myös työn suunnitteluun oma työkalu ja nämäkin mahdollista ladata puhelinsovelluksen lisäksi myös selainlaajennoksena tai pöytäkoneelle.

Laajennokset internet-selaimeen

Lueteltuna softat jotka toimivat selaimeen asennettuna laajennoksena ja tehostavat selaimessa tapahtuvaa nettisurffailua.

 1. Fireflies – summaa tai tallenna sisältöjä
  Fireflies auttaa tallentamaan sekä puhtaaksi kirjoittamaan kokoukset. Litteroi tarvittaessa myös sähköposteja ja erilaisia dokumentteja sekä vaikkapa YouTube-videot, uutisartikkelit tai mitä tahansa päätät selaimessasi tutkia.
 2. AIPRM – tehostaa automaatioilla ChatGPT:n käyttöä
  AIPRM tekee tekoälyn komentamisesta entistäkin helpompaa valmiiden promptauspohjien avulla. Saat nopeammin ja paremmin tehoja irti tekoälyn neuvontaa ajatellen. Tutustu myös AI-kehotusten oppaaseen, mikäli kaipaat apuja AI:n kanssa juttelemiseen.
 3. ChatGPT Prompt Genius – suosituimmat promptit nopeasti
  Kuten edellä mainittu AIPRM, ChatGPT Prompt Genius tuo valmiita kehotuspohjia ChatGPT-työkaluun. Tämä laajennos kertoo suosituimmat kehotukset kun AIPRM on enemmän markkinoinnin ja hakukoneoptimoinnin työkalu.
 4. ChatGPT Sidebar – kanna tekoälyä mukana nettiselailussasi
  ChatGPT Sidebar tuo suositun GPT-kielimallin mukaan päivittäiseen selailuusi. Sinun ei tarvitse erikseen hyppiä ChatGPT:n ja selailtavan nettisivun välillä vaan voit pyytää ChatGPT:tä avuksi tulkitsemaan juuri sitä sivua joka sinulla on auki selaimessa.
 5. GPT for Sheets™ and Docs – tekoäly mukaan taulukoihin
  GPT for Sheets™ and Docs tuo nimensä mukaisesti tekoälykielimallin Google Sheets ja Docs ympäristöihin. On huomattavasti helpompaa ja tehokkaampaa käyttää Googlen taulukko tai dokkariohjelmia, kun AI on niissä integroituna.
 6. Compose AI – sähköpostien kirjoitusapu
  Compose AI nopeuttaa sähköposteihin vastaamista selaimessa. Mikäli käytät webmail-ohjelmaa sähköpostien kirjoittamiseen, voit tällä selainlaajennoksella tehostaa kirjoituksien laadintaa.

Toivottavasti listauksesta oli apua. Tutustu myös muihin AI-aiheisiin kirjoituksiin täältä.

Johannes Lindblom
Johannes Lindblom
Kasvuhakkeroija ja tuotekehittäjä, erikoisosaamisenaan hakukoneoptimointi ja keynote-esiintyminen. Markkinoinnin sekä tuotteistamisen moniosaaja joka elää ja hengittää sisältöjen, käyttökokemuksen ja palvelumuotoilun kautta. Vapaa-ajalla teen spiikkausta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *