Parhaat AI-työkalut eri käyttötarkoituksiin

Parhaat AI-työkalut eri käyttötarkoituksiin

AI-työkalut tarpeesi mukaan listattuina

Tekoälyä (AI) hyödyntäviä työkaluja on syntynyt kuin sieniä sateella. Listasin tähän mielestäni parhaimmat ja mielenkiintoisimmat. Kannattaa huomioida että lista voi vanhentua nopeasti eli sieltä saattaa puuttua uusia innovaatioita tai joku työkalu listalta on voitu tätä lukiessasi jo lopettaa.

Pyrin päivittämään listaa mutta en pysty takaamaan että se on täysin ajan tasalla.

Ajankäytön tehostamiseen ja henkilökohtaiseen tuottavuuteen liittyviä työkaluja olen listannur erilliseen artikkeliin.

Sisällysluettelo:

Tekstin tuottaminen tekoälyllä
Kuvien luonti tekoälyn avulla
AI-videon tekeminen
Äänen tuottaminen tekoälyllä
Design AI:n avulla
Koodaus tekoälyä käyttäen

Tekstin tuottaminen tekoälyllä

 1. ChatGPT
  OpenAI:n kehittämä GPT-kielimalleihin nojaava ChatGPT on ehdottomasti paras työkalu tekstin tuottamiseen suomeksi, ainakin toistaiseksi. Olen testaillut montaa eri AI-tekstityökalua. Jasper ja Rytr ehkä tunnetuimmat pitkien tekstien tuottamiseen soveltuvat mutta erikoismainintoina myös Notion AI tekstien summaamiseen tai Compose AI -selainlaajennos tekstien automatisointiin.

  Mutta monista vaihtoehdoista huolimatta ChatGPT tuntuu olevan laadullisesti paras, nimenomaan suomenkielellä. Varsinkin kun siihen on kovaa vauhtia liitetty lisäosia sekä uusia kykyjä. Viimeisimpänö mainittakoon kyky kahlata nettiä sekä selainlaajennos.

Kuvien luonti tekoälyn avulla

 1. Midjourney
  Ehkä laadukkain kuvien tuottamiseen tarkoitettu softa on Midjourney. Pidän sitä vähän kuin AI-kuvien ChatGPT, käyttötarkoituksia on monia. Ja laatu tuntuu olevan paras ainakin jos käyttäjää osaa kehotukset eli AI prompting puolen asiat.
 2. DALL·E
  OpenAI:n oma DALL·E lienee heti Midjourneyn jälkeen toiseksi paras. Tosin hieman sen komentaminen voi olla haastavaa ja lopputuotoksissa vielä paljon korjattavaa.
 3. Magic Studio
  Ihan varteenotettava kuvien luontiin tarkoitettu tekoäly siinä mielessä, että tähän työkaluun on luotu valmiita toimintoja kuten kuvan taustan poisto tai kuvan suurennus siten että laatu säilyy hyvänä.
 4. Pebblely
  Varsinkin tuotekuvien tekemiseen kätevä AI-softa, kannattaa kokeilla jos haluat tuotekuvista monta eri variaatiota nopeasti.

AI-videon tekeminen

 1. Muse AI
  Tämä työkalu tuo apua videomateriaalien jäsentelyyn ja nopeaan ymmärtämiseen. Se pystyy tekoälyn avulla poimimaan videolta tärkeimmät asiat äänen ja liikkeen perusteella. Mahdollistaa myös videolta haun kyseisten toiminnallisuuksien kautta.
 2. Visla
  Helpottaa videoiden luontia ominaisuuksilla kuten tekstistä videoksi tai videomateriaalin suosittelulla. Nopeuttaa videotuotantoa, muokkausta ja videoiden järjestelyä/varastointia.
 3. Topaz
  Parantaa videon laatua eli nyt sinulla on viimein mahdollisuus muuntaa rakeisia videoita hieman paremmalle laadulle.
 4. Synthesys
  Pystyt luomaan nopeasti videoita ja ääntä yhdistettynä toisiinsa. Tarjoaa valmiita voiceover-ääniä ja oikean ihmisen näköisiä avataria.
 5. Supercreator
  Varsinkin influencereille kätevä työkalu nopeaan videon luontiin ja editointiin. Voit nopeasti kääntää ideasi videoksi ja elävöittää sitä erilaisilla toiminnoilla kuten taustakuvilla ja filtereillä.

Äänen tuottaminen tekoälyllä

 1. Boomy AI
  Tarjoaa mahdollisuudet luoda musiikkia tekoälyn avulla. Boomyn kautta voit kuunnella myös AI-musiikkia valmiilta soittolistoilta.
 2. FineShare
  Tarjoaa mahdollisuuksia myös videointiin mutta erityisen kiinnostava ominaisuus on äänen muuntaminen. Pystyt muokkaamaan omia nauhoituksia kuulostamaan joltain toiselta ääneltä. Äänenlaatua ja efektejä myös tarjolla, sekä tekstistä ääneksi -ominaisuus.
 3. Playlist AI
  Nimensä mukaisesti kätevä tekoälyä hyödyntävä soittolistojen tekijä. Pystyt luovia tapoja käyttäen tekemään soittolistoja, vaikkapa omasta ajatuksenvirrasta tai muista materiaaleista kuten festarijuliste tai videolla soivan musiikin tunnistuksen perusteella.
 4. Speechelo
  Luo voiceover-ääniä tekoälyn avulla. Saatavilla myös suomenkielistä kertojaa ja laatu on yllättävän hyvä, vaikkakin robotiikan äänestä vielä huomaa.
 5. Murf
  Monipuolinen äänen tuottamiseen keskittyvä AI-softa. Tarjoaa samankaltaisia ominaisuuksia kuin FineShare ja Speechelo.

Design AI:n avulla

 1. Viesus
  Kuvanlaatuun keskittynyt AI eli softa jonka avulla pystyt nopeasti valmiiden tekoälymallien kautta parantamaan kuvien laatua tai värimäärityksiä.
 2. Piggy AI
  Erilaisiin visualisointeihin soveltuva työkalu jonka avulla luot nopeasti tyylikkäitä esityksiä tai kuvia ja pystyt nopeasti jakamaan niitä eri kanaviin.
 3. Galileo
  UI (user interface) eli käyttöliittymien suunnitteluun soveltuva työkalu joka auttaa luomaan nopeasti tyylikästä UI-näkymää tekoälyn avulla.

Koodaus tekoälyä käyttäen

 1. Bugasura
  Oikein kätevä teknologia bugien löytämiseen eli pystyt koodista löytämään ongelmakohdat AI-avusteisesti.
 2. Replit Ghostwriter
  Helpottaa toistuvan koodinkirjoittamisen taakkaa ja jättää koodaajalle enemmän aikaa luovaan työskentelyyn.
 3. CodeGPT
  Laajennos jonka voit liittää omaan IDE-ympäristöön (integrated development environment). Auttaa tunnistamaan virheitä ja monistamaan tehtäviä sekä kirjoittamaan koodia. Pystyt keskustelemaan tämän kanssa kuten ChatGPT:ssäkin.

Johannes Lindblom
Johannes Lindblom
Kasvuhakkeroija ja tuotekehittäjä, erikoisosaamisenaan hakukoneoptimointi ja keynote-esiintyminen. Markkinoinnin sekä tuotteistamisen moniosaaja joka elää ja hengittää sisältöjen, käyttökokemuksen ja palvelumuotoilun kautta. Vapaa-ajalla teen spiikkausta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *