Tee se itse mikkilaatikko

Tee se itse äänityslaatikko spiikkauksia varten pöytämikillä | Vaahtomuovilla äänieristetty

Löysin netistä hyvän ohjeistuksen miniäänitysboksin tekoa varten. Kyseessä siis laatikko, jonne voit pöytämikin sijoittaa parempaa akustiikkaa varten. Spiikkaus- ja musiikkialan yritykset myyvät yleensä tähän tarkoitukseen mikkiscreeniä eli äänieristettyä mikkitelineeseen kiinnitettävää seinää. Kyseessä onkin alalla paljon käytetty oiva lisäosa akustiikan parantelua varten – silloin kun spiikkaat tai laulat mikkiin seisaaltaan.

Mitä tarvitset miniäänityslaatikkoa varten?

Kaikki mitä tarvitset minikokoisen mikkiäänieristyksen tekoon, ovat tarpeeksi tilava (kannella varustettu, ei välttämätön) laatikko, ääntä eristävää vaahtomuovia ja vaahtomuovin kiinnitykseen soveltuvaa liimaa.

Opetusvideolla tekijä on päätynyt halvimpaan mahdolliseen vaahtomuoviin, joten en tiedä kuinka hyvin kyseinen ratkaisu toimii, ainakin pääsee halvalla. Itse panostin hieman kalliimpaan tavaraan, ihan vain varmistaakseni äänieristyksen toimivuuden.

Ostin laatikon ja vaahtomuovin Etolasta. Sain vaahtomuovin valmiiksi leikattuna ja se meni laatikkoon niin tiiviisti, ettei sitä edes tarvinnut kovin paljon laatikkoon kiinnittää. Kaksipuolisella teipillä mennään ja mikäli se ei jaksa vaahtomuovia kunnolla pitää, turvaudun hommaan parhaiten soveltuvaan liimaan.

Rahaa laatikkoon ja vaahtomuoviin minulla kului yhteensä n. 50€. 20€ laatikkoon ja 30€ vaahtomuoviin. Kannellinen laatikko on kätevä ratkaisu siinä mielessä, että saat mikin ja muut asiaan liittyvät kamat hyvin säilöttyä tässä boksissa silloin kun et tarvitse niitä.

Katso tee-se-itse Mini Sound Booth video alta:

Johannes Lindblom
Johannes Lindblom
Kasvuhakkeroija ja tuotekehittäjä, erikoisosaamisenaan hakukoneoptimointi ja keynote-esiintyminen. Markkinoinnin sekä tuotteistamisen moniosaaja joka elää ja hengittää sisältöjen, käyttökokemuksen ja palvelumuotoilun kautta. Vapaa-ajalla teen spiikkausta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *