WhiskyRant! blogi

Olen intohimoinen viskinharrastaja, ”aficionado” joka myös silloin tällöin bloggailee aiheesta.

Laitoin WhiskyRant!-blogin pystyyn 2015 keväällä ja siitä lähtien olen säännöllisesti päivittänyt sinne viskiarvosteluja sekä hyödyllistä infoa viskiin liittyen.

WhiskyRantilla oli ikää vajaa vuosi kun rupesin monetisoimaan sitä aiheeseen liittyvillä mainoksilla ja artikkeleilla. Otin siis mukaan affiliate markkinoinnin Trade Trackerin ja Amazon Affiliate Programin kautta. Viskiblogi on edelleen, ja tulee aina olemaan harrastus. Sen ei ole tarkoituskaan tuottaa allekirjoittaneelle rikkauksia, eikä sitä missään vaiheessa ole rahan ansaitsemisen vuoksi laitettu pystyyn tai pidetty yllä. Affiliate markkinointi vain tuntui luontevalta tavalta hyödyntää myös rakas harrastus – kun kerran taitoa affiliate-toimintaan oli.

WhiskyRantin kävijämäärät ovat tasaiseen tahtiin nousseet ja nykyään siellä käy ihan mukavasti porukkaa orgaanisen liikenteen kautta. Kävijämäärät ovat edelleen vaatimattomat, jos miettii että kyseessä on englanninkielinen blogi. Potentiaalista lukijakuntaa löytyisi huomattavasti enemmän. Mutta ottaen huomioon, että en ole optimoinut sivustoa yhtä hartaasti kuin kaikki muita tekeleitäni, sillä menee ihan hyvin. Kaikki liikenne tulee siis sosiaalisen median tai luonnollisten Google-hakujen kautta. Maksettua liikennettä ei siis ole.

WhiskyRant! on mukavasti noussut säännöllisen sisällöntuotannon avulla kelpo kävijämääriin, alla orgaanisen liikenteen käyrä kesäkuusta 2015 marraskuulle 2021. Orgaanisia kävijöitä on keskimääräisesti noin 6000 kuukaudessa, huippulukemat runsaas 12 000 kävijää joulukuussa 2020.